“Visions of Paradise” – dokumentarac o Lee “Scrath” Perry-u

Uzbudljiva i poetična priča o legendarnom Lee Scratch Perry-u, ovaj film je jedinstven projekt u mnogočemu: to nije biografija već dokumentarac-bajka. Nemački reditelj Volker Schaner pratio je Lee Perry-ja 13 godina i pronašao priču u koju je gotovo nemoguće verovati. Film opisuje susret s “prorokom” međunarodnog Rastafari pokreta, jednom od ikona pokreta “Black Power” i izumiteljem reggae i dub-a, a takođe je i komična avantura epskih razmera. Film se može smatrati i vodičem za promenu sveta muzike, s pozitivnim stavom, ili, kao ga je Lee Perry ga nazvao – “vibracijom.”

406031_144427765713398_1570660339_n

“Proteklih 13 godina sam redovno išao njemu u goste opremljen kamerom i mikrofonom. Tokom godina postali smo prijatelji, a sada smo spremni da otkrijemo veliku zbirku ličnih snimka punih iznenađenja, uzbuđenja i poezije. Stvaranje ovog filma je bio dug i dubok proces otkrivanja sramežljivog i ekstravagantnog umetnika koji se obično smatra genijem” – kaže reditelj.

Dokumentarni film je deo je projekta crowdfunding gde svatko ko želi može pomoći završetak projekta. Za sada je dostupan trailer na Youtube-u.

About Miss I Dread

Miss I-Dread, prva dama DJ i promoter domaće reggae scene. Novinar, dokumenatrista amater, voditelj radijskih programa, od kojih je najvažniji "Rasta vibracije", poznat kao jedan od prvih radio programa posvećenih Rasta kulturi u Srbiji. Startovao je na lokalnim beogradskim stanicama, od 2001.godine na Stankomu, kasnije Akademcu, da bi se ustalio tokom 6 godina na Radio Indexu. Tu je vodila i emisije "Aritmija" i "Rock interview. Na svim tim talasima bila je redovni voditelj i novinar. Nekoliko meseci bila je na Radiju 949 Studio B sa emisijom “Rasta Power”. Prvi festival koji je imao ozbiljnu reggae binu u glavnom gradu bio je ECHO fest 2003., a Miss je radila kao medijski promoter. 2011. godine "Rasta vibracije" prelaze na web radio stanicu poznatog muzičara iz Francuske, Sargenta Garcije i poprimaju internacionalu audio-vizuelnu formu . Emisija je išla simultano iz studija beogradskog web radija NoFM i na argentinski Control Mental radio. 2013. godine emisiju o reggae i dub zvuku, radila je sa Hornsmanom Coyote-om za britanski Roots Lab FM. Kao voditelj Radija Rototom i promoter Reggae Contest-a istoimenog festivala iz Španije, predvodila je uspeh domaćih bendova Zaa i Irie FM, do pobede i nastupa u Pragu i Valensiji. Nastupala je u mnogim klubovima i festivalima u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Trenutno živi i radi kao prevodilac i profesor engleskog jezika u Barseloni. Piše dva bloga da bi razumela svet u kome živi.

Posted on 15/01/2013, in culture, news, videos and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: