Belly of the Beast is out!

Spot „Belly of the Beast“, prva  je saradnja dva poznata reggae autora iz Srbije i Jamajke, Hornsmana Coyote-a i Jah Masona. Spot za pesmu snimljen je na odabranim lokacijama u Beogradu u stalnoj interakciji sa gradom i njegovim stanovnicima.

Hornsman Coyote je kreativno aktivniji je nego ikad, paralelno gradeći samostalnu karijeru na svetskoj sceni reggae muzike, svirajući trombon za nove albume legendi Maksa Romea i Lee Scratch Perry-ja, sarađujući sa brojnim poznatim rege autorima iz celog sveta i kreativno vodeći povratak Eyesburna. Coyote ovih dana završava novi autorski album. Pilot singl je „Belly Of The Beast“, u kome peva popularni izvodjač „nu roots-ragga“ zvuka Jah Mason.

Tematski je pesma posvećena zajedničkim problemima koje đavolsko vreme donosi, koje najteže ili najbliže osećaju getoizirane sredine poput naših i iskrenoj želji da Vavilon izgori. Poručuje da nema predaje.

Pored Mejsona, na Kojotovom novom albumu gostuje još jedna zvezda rege zvuka sa Jamajke Lutan Fyah, dok je produkcija poverena izvanrednim House of Riddim.

About Miss I Dread

Miss I-Dread, prva dama DJ i promoter domaće reggae scene. Novinar, dokumenatrista amater, voditelj radijskih programa, od kojih je najvažniji "Rasta vibracije", poznat kao jedan od prvih radio programa posvećenih Rasta kulturi u Srbiji. Startovao je na lokalnim beogradskim stanicama, od 2001.godine na Stankomu, kasnije Akademcu, da bi se ustalio tokom 6 godina na Radio Indexu. Tu je vodila i emisije "Aritmija" i "Rock interview. Na svim tim talasima bila je redovni voditelj i novinar. Nekoliko meseci bila je na Radiju 949 Studio B sa emisijom “Rasta Power”. Prvi festival koji je imao ozbiljnu reggae binu u glavnom gradu bio je ECHO fest 2003., a Miss je radila kao medijski promoter. 2011. godine "Rasta vibracije" prelaze na web radio stanicu poznatog muzičara iz Francuske, Sargenta Garcije i poprimaju internacionalu audio-vizuelnu formu . Emisija je išla simultano iz studija beogradskog web radija NoFM i na argentinski Control Mental radio. 2013. godine emisiju o reggae i dub zvuku, radila je sa Hornsmanom Coyote-om za britanski Roots Lab FM. Kao voditelj Radija Rototom i promoter Reggae Contest-a istoimenog festivala iz Španije, predvodila je uspeh domaćih bendova Zaa i Irie FM, do pobede i nastupa u Pragu i Valensiji. Nastupala je u mnogim klubovima i festivalima u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Trenutno živi i radi kao prevodilac i profesor engleskog jezika u Barseloni. Piše dva bloga da bi razumela svet u kome živi.

Posted on 18/10/2012, in music, news, videos and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 Comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: