Protoje & Don Corleon u Ljubljani kao uvod u Overjam festival

Dubtafari Sound & Overjam Festival predstavljaju:
LJUBLJANA OVERJAM PRE-PARTY / OPEN AIR:

PROTOJE (jam) feat.
DON CORLEON (jam)

podrška:
I – Razor (aut – slo)
Ziggi Dubtafari (slo)
DJ Bombo (overjam crew – ita)
Freedom Fighters (slo)
Balkan’s Hi-Fi (yu)
DJ Baba-K (nig – slo)
Bad Gal Forward (slo)

Protoje (Oje Ken Ollivierre) je mlada nada jamajkanske reggae scene koji je uspeo da spoji klasičan roots s nešto modernijim zvukom uz primesu dancehalla. Potiče iz muzičke porodice u kojoj je njegova majka je jamajkanska pevačica, Lorna Bennett, najpoznatija po svojoj verziji pesme Breakfast In Bed iz 1972, a otac kralj kalipso muzike . Na sceni se pojavio 2009. godine singlom “Arguments”, a godinu dana kasnije počeo je saradju sa jednim od jačih producentskih imena s Jamajke – svojim rodjakom Don Corleonom. Don Corleon (Donovan  Bennett) je poslednjih deset godina objavio veliki broj riddima koji i danas osvajaju publiku širom sveta. Corleon je igrao glavnu ulogu u doprinosu  albuma na različitim Billboard top listama. Da pomenemo samo neke – Sizzlin Rise To The Occasion, Sean Paul-ov The Trinity, Rihanna-in A Girl Like Me i Gentleman-ov Confidence

Ovaj tandem – Protoje & Don Corleon 6. jula će se stići u Ljubljani, tačnije u klub Pržan.

Karte po pretprodajnoj ceni od 8€ možete rezervisati na dubtafari@gmail.com, dok će na vratima iznositi 10€. Detaljan line-up Overjam festivala možete pogledati ovde na blogu.

About Miss I Dread

Miss I-Dread, prva dama DJ i promoter domaće reggae scene. Novinar, dokumenatrista amater, voditelj radijskih programa, od kojih je najvažniji "Rasta vibracije", poznat kao jedan od prvih radio programa posvećenih Rasta kulturi u Srbiji. Startovao je na lokalnim beogradskim stanicama, od 2001.godine na Stankomu, kasnije Akademcu, da bi se ustalio tokom 6 godina na Radio Indexu. Tu je vodila i emisije "Aritmija" i "Rock interview. Na svim tim talasima bila je redovni voditelj i novinar. Nekoliko meseci bila je na Radiju 949 Studio B sa emisijom “Rasta Power”. Prvi festival koji je imao ozbiljnu reggae binu u glavnom gradu bio je ECHO fest 2003., a Miss je radila kao medijski promoter. 2011. godine "Rasta vibracije" prelaze na web radio stanicu poznatog muzičara iz Francuske, Sargenta Garcije i poprimaju internacionalu audio-vizuelnu formu . Emisija je išla simultano iz studija beogradskog web radija NoFM i na argentinski Control Mental radio. 2013. godine emisiju o reggae i dub zvuku, radila je sa Hornsmanom Coyote-om za britanski Roots Lab FM. Kao voditelj Radija Rototom i promoter Reggae Contest-a istoimenog festivala iz Španije, predvodila je uspeh domaćih bendova Zaa i Irie FM, do pobede i nastupa u Pragu i Valensiji. Nastupala je u mnogim klubovima i festivalima u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Trenutno živi i radi kao prevodilac i profesor engleskog jezika u Barseloni. Piše dva bloga da bi razumela svet u kome živi.

Posted on 29/06/2012, in dogadjaji najave, music and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: