IRIE FM (Beograd) pobedio na Evropskom Reggae Contestu u Udinama

Srpski bend Irie FM osvojio je finale Europskog Reggae Contest-a, koji se dogodio u Udinama pred vrlo raspolozenom publikom. Nakon učestvovanja uživo u finalu prošle godine, bend iz Beograda je nagrađen kao najbolji sastav ovog izdanja takmičenja.

Finale je održano u Udinama na PalaCus a kišno vreme nije sprečilo publiku da podrži dogadjaj.

Arrokibi Roots (Italija), Irie FM (Srbija), Sundyata (Francuska), Ital Audio (Velika Britanija), Chalwa Band i King Konsul (Španija) i Sattatree (Nemačka) suočili su se na vrhunacu ovog takmičenja, koje je započelo pre nekoliko meseci. Prvo mesto izglasano je od strane publike putem on-line glasanja i ocenjivanja stručnog žirija. Nakon toga, prva tri sastava svake regije takmičili su se u polufinalu živim nastupima. Pobednici svake nacije su brojali šest bendova koji s pozvani ovu veliku zabavu u Udinama.

Konačno, nagrada za Irie FM će biti turneja na najboljim festivalima u Europi, deleći pozornicu sa protagonistima međunarodne reggae scene: Rototom Sunsplash (Benicassim), United Island Festival (Prag), Summerjam (Köln), Reggae Radio Station Summer festival (Milano), Reeds Festival (Zurich), Mighty Sounds Festival (Češka), Sardinia Reggae Festival (Sassari, Sardinija), Uprising Reggae Festival (Bratislava), Reggae Ska Ned (Pauillac, Francuska) i Foundation Reggae Festival (A Coruña) .

Bravo momci!!

Čestitke!

Video: http://www.ustream.tv/user/rototomsunsplash

About Miss I Dread

Miss I-Dread, prva dama DJ i promoter domaće reggae scene. Novinar, dokumenatrista amater, voditelj radijskih programa, od kojih je najvažniji "Rasta vibracije", poznat kao jedan od prvih radio programa posvećenih Rasta kulturi u Srbiji. Startovao je na lokalnim beogradskim stanicama, od 2001.godine na Stankomu, kasnije Akademcu, da bi se ustalio tokom 6 godina na Radio Indexu. Tu je vodila i emisije "Aritmija" i "Rock interview. Na svim tim talasima bila je redovni voditelj i novinar. Nekoliko meseci bila je na Radiju 949 Studio B sa emisijom “Rasta Power”. Prvi festival koji je imao ozbiljnu reggae binu u glavnom gradu bio je ECHO fest 2003., a Miss je radila kao medijski promoter. 2011. godine "Rasta vibracije" prelaze na web radio stanicu poznatog muzičara iz Francuske, Sargenta Garcije i poprimaju internacionalu audio-vizuelnu formu . Emisija je išla simultano iz studija beogradskog web radija NoFM i na argentinski Control Mental radio. 2013. godine emisiju o reggae i dub zvuku, radila je sa Hornsmanom Coyote-om za britanski Roots Lab FM. Kao voditelj Radija Rototom i promoter Reggae Contest-a istoimenog festivala iz Španije, predvodila je uspeh domaćih bendova Zaa i Irie FM, do pobede i nastupa u Pragu i Valensiji. Nastupala je u mnogim klubovima i festivalima u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Trenutno živi i radi kao prevodilac i profesor engleskog jezika u Barseloni. Piše dva bloga da bi razumela svet u kome živi.

Posted on 02/06/2012, in music, news, rototom and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. 1 Comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: