Prve najave velikih zvezda na Rototom festivalu

Stari dobri Rototom Sunsplash časti besplatnim uvodnim koncertom 15. avgusta u srcu Benicassima. Na koncertu će nastupiti tri legende reggaea. Zvezde 70-tih Mighty DiamondsLinval Thompson i Pablo Moses.To će biti vrlo dobar uvod u još uvek najveći reggae događaj na Starom kontinentu. Nakon koncerta party se nastavlja na ulicama i u klubovima Benicassima.

Na listi artista samog festivala kao prvi potvrdjeni izvođač Main stage-a našao se Derrick Morgan, živa legenda ranog dancehall-a, rockstedy-ja i reggae-a.

Nadamo se da će festivalu prisustvovati i srpski bend Irie FM koji je prošao u polufinale Evropskog Reggae Contesta (takmičenja bendova). Očekuje ih put na odlučujuće polufinalno veče koje će se održati u Pragu u Cross klubu-5 aprila.

About Miss I Dread

Miss I-Dread, prva dama DJ i promoter domaće reggae scene. Novinar, dokumenatrista amater, voditelj radijskih programa, od kojih je najvažniji "Rasta vibracije", poznat kao jedan od prvih radio programa posvećenih Rasta kulturi u Srbiji. Startovao je na lokalnim beogradskim stanicama, od 2001.godine na Stankomu, kasnije Akademcu, da bi se ustalio tokom 6 godina na Radio Indexu. Tu je vodila i emisije "Aritmija" i "Rock interview. Na svim tim talasima bila je redovni voditelj i novinar. Nekoliko meseci bila je na Radiju 949 Studio B sa emisijom “Rasta Power”. Prvi festival koji je imao ozbiljnu reggae binu u glavnom gradu bio je ECHO fest 2003., a Miss je radila kao medijski promoter. 2011. godine "Rasta vibracije" prelaze na web radio stanicu poznatog muzičara iz Francuske, Sargenta Garcije i poprimaju internacionalu audio-vizuelnu formu . Emisija je išla simultano iz studija beogradskog web radija NoFM i na argentinski Control Mental radio. 2013. godine emisiju o reggae i dub zvuku, radila je sa Hornsmanom Coyote-om za britanski Roots Lab FM. Kao voditelj Radija Rototom i promoter Reggae Contest-a istoimenog festivala iz Španije, predvodila je uspeh domaćih bendova Zaa i Irie FM, do pobede i nastupa u Pragu i Valensiji. Nastupala je u mnogim klubovima i festivalima u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Trenutno živi i radi kao prevodilac i profesor engleskog jezika u Barseloni. Piše dva bloga da bi razumela svet u kome živi.

Posted on 29/02/2012, in dogadjaji najave, music, rototom and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. 1 Comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: