Del Arno Band u Etnoumlju, uskoro

USKORO INTERJU U ETNOUMLJU 

Jubilej:
25 GODINA DEL ARNO BENDA
Autor: Miss I Dread

Nedavno je Del Arno band, najstariji domaći reggae sastav, proslavio 25 godina postojanja. Simbolično, na rođendan velikana jamajkanskog reggae zvuka Boba Marlija, 6. februara, kada je pre pola veka rođen i pevač, Jovan Matić. Slavljenički koncert u beogradskom KST-u je fanovima koji su odrasli uz ovaj sastav vratio sećanja na vreme od pre dvanaest godina, kada su delarnovci svakog petka čuvali njihovu svest od trauma bombardovanja u istom tom prostoru. Jovan na početku intervjua opisuje ove koncerte kao jedan od najdirljivijih i najznačajnijih momenata svoje karijere.

* tekst prati proslavu Del Arno benda 2011

http://www.worldmusic.autentik.net/magazin_etnoumlje_17-18.html

Advertisements

About Miss I Dread

Miss I-Dread, prva dama DJ i promoter domaće reggae scene. Novinar, dokumenatrista amater, voditelj radijskih programa, od kojih je najvažniji "Rasta vibracije", poznat kao jedan od prvih radio programa posvećenih Rasta kulturi u Srbiji. Startovao je na lokalnim beogradskim stanicama, od 2001.godine na Stankomu, kasnije Akademcu, da bi se ustalio tokom 6 godina na Radio Indexu. Tu je vodila i emisije "Aritmija" i "Rock interview. Na svim tim talasima bila je redovni voditelj i novinar. Nekoliko meseci bila je na Radiju 949 Studio B sa emisijom “Rasta Power”. Prvi festival koji je imao ozbiljnu reggae binu u glavnom gradu bio je ECHO fest 2003., a Miss je radila kao medijski promoter. 2011. godine "Rasta vibracije" prelaze na web radio stanicu poznatog muzičara iz Francuske, Sargenta Garcije i poprimaju internacionalu audio-vizuelnu formu . Emisija je išla simultano iz studija beogradskog web radija NoFM i na argentinski Control Mental radio. 2013. godine emisiju o reggae i dub zvuku, radila je sa Hornsmanom Coyote-om za britanski Roots Lab FM. Kao voditelj Radija Rototom i promoter Reggae Contest-a istoimenog festivala iz Španije, predvodila je uspeh domaćih bendova Zaa i Irie FM, do pobede i nastupa u Pragu i Valensiji. Nastupala je u mnogim klubovima i festivalima u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Trenutno živi i radi kao prevodilac i profesor engleskog jezika u Barseloni. Piše dva bloga da bi razumela svet u kome živi.

Posted on 26/01/2012, in dogadjaji najave, fotos, music and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: