APATRIDE UNITED on air on RASTAMAN VIBRATION

Specijal RASTAMAN VIBRATION sa Miss I Dread:::::: subota 14.01 od 17h.
Frontmen benda «Football Club Apatride United», Abdelraheem Kheirawi će uživo demonstrirati tvrdnju da je reggae muzika značajan oblik borbe protiv postojeceg sistema. Slušajte nas u programu NOFM-a www.nofm.rs i gledajte na http://www.radiotimbo.com/ (Španija) i http://www.controlmentalradio.com/(Argentina).
Beskompromisni roots reggae sastav F.C. Apatride United je oštrinom svojih tekstova i melodičnošću muzike odavno privukao pažnju ne samo domaćih rastafarijanaca i revolucionarno orijentisanih, već i značajnih stranih diskografskih kuća. Najbolja preporuka za razumevanje i revidiranje života u Srbiji poslednjih decenija su njihova dva albuma, objavljena za parisku reggae kuću “Makasound” kao i treći album “Firing the   Truth”koji su izdali istovremeno za američko i britansko trzište.
http://www.myspace.com/fcapatrideutd
https://www.facebook.com/fcapatrideutd?sk=info

Advertisements

About Miss I Dread

Miss I-Dread, prva dama DJ i promoter domaće reggae scene. Novinar, dokumenatrista amater, voditelj radijskih programa, od kojih je najvažniji "Rasta vibracije", poznat kao jedan od prvih radio programa posvećenih Rasta kulturi u Srbiji. Startovao je na lokalnim beogradskim stanicama, od 2001.godine na Stankomu, kasnije Akademcu, da bi se ustalio tokom 6 godina na Radio Indexu. Tu je vodila i emisije "Aritmija" i "Rock interview. Na svim tim talasima bila je redovni voditelj i novinar. Nekoliko meseci bila je na Radiju 949 Studio B sa emisijom “Rasta Power”. Prvi festival koji je imao ozbiljnu reggae binu u glavnom gradu bio je ECHO fest 2003., a Miss je radila kao medijski promoter. 2011. godine "Rasta vibracije" prelaze na web radio stanicu poznatog muzičara iz Francuske, Sargenta Garcije i poprimaju internacionalu audio-vizuelnu formu . Emisija je išla simultano iz studija beogradskog web radija NoFM i na argentinski Control Mental radio. 2013. godine emisiju o reggae i dub zvuku, radila je sa Hornsmanom Coyote-om za britanski Roots Lab FM. Kao voditelj Radija Rototom i promoter Reggae Contest-a istoimenog festivala iz Španije, predvodila je uspeh domaćih bendova Zaa i Irie FM, do pobede i nastupa u Pragu i Valensiji. Nastupala je u mnogim klubovima i festivalima u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Trenutno živi i radi kao prevodilac i profesor engleskog jezika u Barseloni. Piše dva bloga da bi razumela svet u kome živi.

Posted on 09/01/2012, in dogadjaji najave, fotos and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: