X Europski Reggae Contest

 X Europski Reggae Contest počeo je u više od 20 evropskih zemalja
> Europsko takmičenje otvorilo je prijave 21. novembra, nagrada je turneja po najboljim europskim reggae festivalima, kao što su SummerJam, Reggae SunSka i Rototom Sunsplash 2012

> Drugo Latinsko Reggae otvoreno je za bendove iz Argentine, Urugvaja i Čilea

Benicassim | Novembar, 17 2011
Rototom Sunsplash najavljuje da su prijave za deseto izdanje Evropskog Reggae Contesta, takmičenja koje promoviše evropsku reggae scenu otvorene od 21. novembra. Podeljeni u 6 područja, bendovi iz Europe imaće mogućnost da se prijave do 6. januara.

Bendove će biti ocenjivati publika i šest žirija, sastavljenih od više od 50 stručnjaka sa međunarodne reggae scene. Na taj način javnost će imati priliku da izabere najbolji bend on-line, na web-stranici takmičenja, između 10. i 31. januara. Krajem februara ćemo objaviti finaliste.

Nagrada za Europski pobjednika sastoji se od u turneje na najboljim reggae festivalima na kontinentu, kao što su SummerJam u Nemačkoj, Reggae SunSka u Francuskoj, a Rototom Sunsplash u Španiji. Nagrada uključuje više od 50 nastupa.

Deseta godišnjica Europskog Reggae Contesta dolazi nakon svog najuspešnijeg izdanja, koje je okupilo 278 bendova iz 23 različite nacije i više od 80 partnera, uključujući muzičke festivale, klubove i promotere. Ove brojke potvrđuju takmičenje kao veliku reggae zajednicu, ali i kao odličnu priliku za dolazeće reggae umetnike.
Zahvaljujući ovoj prilici, Europski pobednik 2011-ve, nemački bend Dub á la Pub, Dar-K i Arkaya Music band (Francuska) i Livity Songs (Argentina), nastupili su na Rototom Sunsplash-u 2011.

Osim toga, takmičenje će se održati ove godine u isto vrijeme takođe i u Latinskoj Americi, gdje je drugo izdanje otvoreno ne samo za bendove iz Argentine i Urugvaja, već i iz Čilea.

More info:

missidread@yahoo.com

http://www.rototomsunsplash.com/

http://www.reggaecontest.eu

http://www.reggaecontestlatino.com/

Advertisements

About Miss I Dread

Miss I-Dread, prva dama DJ i promoter domaće reggae scene. Novinar, dokumenatrista amater, voditelj radijskih programa, od kojih je najvažniji "Rasta vibracije", poznat kao jedan od prvih radio programa posvećenih Rasta kulturi u Srbiji. Startovao je na lokalnim beogradskim stanicama, od 2001.godine na Stankomu, kasnije Akademcu, da bi se ustalio tokom 6 godina na Radio Indexu. Tu je vodila i emisije "Aritmija" i "Rock interview. Na svim tim talasima bila je redovni voditelj i novinar. Nekoliko meseci bila je na Radiju 949 Studio B sa emisijom “Rasta Power”. Prvi festival koji je imao ozbiljnu reggae binu u glavnom gradu bio je ECHO fest 2003., a Miss je radila kao medijski promoter. 2011. godine "Rasta vibracije" prelaze na web radio stanicu poznatog muzičara iz Francuske, Sargenta Garcije i poprimaju internacionalu audio-vizuelnu formu . Emisija je išla simultano iz studija beogradskog web radija NoFM i na argentinski Control Mental radio. 2013. godine emisiju o reggae i dub zvuku, radila je sa Hornsmanom Coyote-om za britanski Roots Lab FM. Kao voditelj Radija Rototom i promoter Reggae Contest-a istoimenog festivala iz Španije, predvodila je uspeh domaćih bendova Zaa i Irie FM, do pobede i nastupa u Pragu i Valensiji. Nastupala je u mnogim klubovima i festivalima u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Trenutno živi i radi kao prevodilac i profesor engleskog jezika u Barseloni. Piše dva bloga da bi razumela svet u kome živi.

Posted on 05/12/2011, in dogadjaji najave, rototom and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: